Bokklubben Bubblan

För tre år sen såg jag en vän fråga efter bokklubbar på Facebook och det verkade som det drömmigaste någonsin. Jag hade dock precis flyttat till Uganda och jobbade heltid på ambassaden parallellt med mina heltidsstudier för att kunna få CSN. Det fanns med andra ord inte så mycket tid över för en bokklubb - den fritid som fanns spenderades kanske mest med annat klubbande. Men drömmen fanns där.

Och nu har den äntligen slagit in. Ikväll möttes jag och fem vänner och bekanta över några flaskor bubbel för att prata om My Brilliant Friend av Elena Ferrante. Boken fick 3/5 av mig, även om jag höjde betyget till 3.5 efter vilda diskussioner om den passionerade vänskapen mellan huvudpersonerna Elena och Lila. Det är så fantastiskt hur litteratur växer och får nytt och mer liv när man möts kring den. Älskar sånt, och är så glad att ha hittat likasinnade. Bokklubben Bubblan ser klart ut att bli månadens höjdpunkt framöver. Känns som det behövs i höstrusket.

IMG_1661.JPG